Loading...
Blog 2.0

Tips om meer groente te eten incl. recept

Tips om meer groente te eten incl. recept

Tips om meer groente te eten incl. recept

Ik heb veel klanten die naar de praktijk komen met een huidprobleem. Ik neem tijdens de intake altijd het voedingspatroon door. Een van de vragen is: ‘kom je aan 5 porties groente per dag’. Dit is voor veel mensen een ingewikkelde klus. Hoe pas je dat in, in je dagelijks voedingspatroon, zonder de hele dag als konijn door het leven te gaan. Eerlijk is eerlijk ik kom ook niet altijd aan 5 porties groente op een dag, maar ik ben er wel bewust mee bezig. En vooral die bewustwording is belangrijk. Daardoor ga je geleidelijk meer groente aan je menu toevoegen. Bedenk ook dat wat goed is voor je huid, ook goed is voor de binnenkant van je lichaam. Je energie neemt toe en je zit lekkerder in je vel. Hoe fijn is dat?

Groente heb je in verschillende kleuren.

Elke kleur heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen wat betreft vitamines en mineralen. Eet daarom zo afwisselend mogelijk. Rode kleuren bijvoorbeeld (paprika en tomaat) zijn rijk aan oxidanten, deze beschermen niet allen je huid, maar ook je organen tegen vrije radicalen (en geloof me die heb je meer dan genoeg, en brengen op langer termijn schade aan). Anti-oxidanten ruimen vrije radicalen op en brengen meer evenwicht in je immuumsysteem.

Maar hoe pas je nu zoveel groente toe. Het is hoeft niet heel moeilijk te zijn. Ik geef je een paar tips;

 1. Bewaar een restje groente van de avond ervoor en verwerk dat in een salade voor de lunch met wat veldsla, tomaatje en kip of tonijn heb je in een handomdraai een heerlijke salade;
 2. Maak een soep van groente en eet dit als lunch. Denk aan courgette en zoete aardappel. Een heerlijk duo.
 3. Eet je toch het liefst brood tussen de middag? Leg dan een blaadje sla en wat tomaat bij je beleg. Of beleg je boterham met kipfilet en avocado. 
 4. Zet wat rauwkost op tafel bij de maaltijd, dan heb je ook extra groente. Denk aan schijfjes komkommer of reepjes paprika. Dit knabbelt heel makkelijk weg.

Ik ben zelf gek op salades, groene smoothies en soepen van groente. Deze ga ik dan ook regelmatig met je delen.

Vandaag deel graag dit makkelijke recept met je. Je kunt het namelijk prima als lunch eten of als extra bijgerecht bij je maaltijd. Ook heerlijk bij de barbecue. 

Tomatensalade met broccoli -4 porties- 

(wat je over hebt gebruik je weer als lunch de volgende dag)

 • 400 gr. broccoli
 • 6 trostomaten
 • 1 rode ui
 • 1 gele paprika

Voor de dressing

 • 3 el Olijfolie
 • 1 el Balsamico azijn
 • 2 tl Honing
 • Zout naar smaak
 • Zwarte peper naar smaak

 

 1. Snijd de broccoli in roosjes, de trostomaten in vieren, de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. 
 2. Kook de broccoli in 4 minuten in water met zout beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. 
 3. Meng de tomaten, ui en paprika met de broccoli. 
 4. Maak een dressing door alle ingrediënten daarvoor op te kloppen.
 5. Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Hopelijk wordt je zelf bewuster van wat je eet, dit is de eerste stap naar een gezonde jij en ook tegelijkertijd een gezonde huid! REMEMBER THAT! 

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!