Loading...
Blog 2.0

Is jouw huid verzuurd?

Is jouw huid verzuurd?

Er zijn maar weinig mensen die blij zijn met hun huid. Een stralende frisse huid zonder storende elementen, zoals rimpeltjes, vlekjes, fijne of diep lijntjes of een vale kleur dat wil toch iedereen?

Weet je dat een stralende gezonde huid van binnenuit begint? Bij Schoonheidssalon Huid2.0 in Veenendaal zijn wij daar allang achter. Ik neem je in deze blog dan ook mee in hoe je huid verouderd en wat je er zelf tegen kunt doen.

Naarmate we ouder worden...

Naarmate we ouder worden ontstaan er steeds meer factoren die de kwaliteit van de huid beïnvloeden. Je weet allang dat roken, alcohol en te veel UV-zonlicht schadelijk zijn voor je huid, maar stel dat je hier al rekening mee hebt gehouden en je ben nog niet tevreden over je huid? 

Huidveroudering wordt enerzijds veroorzaakt doordat de huid steeds vaker wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen in de lucht (milieuvervuiling) en door straling van alle GSM-netwerken en wifi-apparaten om ons heen. En anderzijds dat naarmate we ouder worden er steeds meer zure afvalstoffen in ons lichaam achterblijven.

Zure afvalstoffen

Zure afvalstoffen ontstaan voornamelijk door stress en verkeerde voeding. Ons huidige voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, roodvlees, suikers, (trans)vetten, alcohol, koffie, frisdranken, lightproducten  en door ons onregelmatige vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen.

Deze afvalstoffen worden uiteraard zoveel mogelijk door onze normale uitscheidingsorganen, zoals de nieren (urine), huid (transpiratie) en via de longen (adem) uit het lichaam verwijderd.

Helaas is het een feit dat de meeste mensen een stressvol leven hebben en steeds meer genotsmiddelen tot zich nemen. Hierdoor kunnen de normale uitscheidingsorganen lang niet alle zure afvalstoffen uit het lichaam kwijt. Door de grote hoeveelheid zuren is ons lichaam ook niet meer in staat om deze zuren te neutraliseren. Daardoor worden zuren in verschillende delen van het lichaam opgeslagen.

Ben jij al verzuurd?

De meeste mensen, zeker boven de 40 jaar, zijn verzuurd... en dit kun je vaak zien aan de conditie van de huid. Net onder de huid worden veel zure afvalstoffen verzameld en die zorgen voor huidveroudering. Zo ontstaat je droge huid, je lijntjes en rimpeltjes een vale teint en andere huidproblemen.

Maar je huid zult niet alleen verzuren, de rest van je lichaam heeft daar ook mee te maken. Je huid is als laatste aan de beurt, waardoor het zichtbaar is, maar in tussen hebben zich allerlei verzuringsklachten zich voltrokken in het lichaam.  Andere klachten die kunnen ontstaan door verzuring zijn o.a. vermoeidheid, huidklachten, gewrichtspijnen, (denk aan reuma en atrose), ontstekingen zoals blaasontsteking, schimmels. Maar ook hoge bloeddruk is te linken aan een verzuurd lichaam. 

Hoe fitter je je voelt hoe beter je huid eruit ziet. Dus hoe minder zuur je bent hoe beter het met je gaat. Start vandaag nog met het ontzuren van je lichaam. 

Hulp nodig of wil je meer weten over verzuren en hoe je kunt ontzuren (ja dat kan!!!) stuur dan een mailtje naar info@huid20.nl. Je kunt ook een afspraak inplannen via www.Huid2.0.nl. Kies dan voor een intake gesprek en zet bij de opmerkingen dat je informatie wil over ontzuren. In dit gesprek kan ik je van alles uitleggen over verzuren en ontzuren.

Bron: Alka Vitea en stichting zuur-base kennis

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!