Loading...
Wat gebeurt er met de huid als je de zonnebrand overslaat..!

Er is echter een onderdeel van de heerlijke zonnestralen op het gezicht wat niet zo geweldig is als we denken.

Wat gebeurt er met de huid als je de zonnebrand overslaat..!

Als de zomer nadert en de zon achter de wolken begint door te komen kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. Je kent het vast wel, een hele dag buiten doorbrengen is heerlijk! Wandelen, naar het zwembad of luieren in de tuin. De zomer is een magische tijd waarin alles net even iets meer ontspannen aanvoelt.

Er is echter een onderdeel van de heerlijke zonnestralen op het gezicht wat niet zo geweldig is als we denken. En dat zijn de UV-stralen die overal op de loer liggen. Natuurlijk weten we allemaal dat we zonnebrand moeten dragen, maar tenzij we de hele dag op het strand doorbrengen, wordt dit minimaal gedaan. “Ik verbrand niet” of “ik ben bijna de hele dag binnen..!” of “ik heb mijn dagelijkse vitamine toch nodig?” zijn opmerkingen die wij vaak horen. Hebben zij gelijk?

Een paar onbeschermde minuten in de zon hier en daar voelen niet als een probleem, maar deze minuten tellen snel op! Het is nu tijd om hier op te gaan letten. Zitten in de zon zonder zonnebrand leidt tot huidbeschadiging en huidkanker. Verrassend genoeg is huidkanker één van de meest voorkomende vorm van kanker in de V.S. met meer dan 3,5 miljoen gevallen. Nog verbazingwekkender is dat minder dan 10 procent elke dag een zonnefilter toepast. Wil je weten wat er echt gebeurd met de huid als je zonnebrand overslaat? Lees dan verder:

Je wordt bruin

Ons beeld van gezondheid is toch een lekker kleurtje op je gezicht. We refereren van een gebruinde huid naar een gezonde gloed. Het is leuk om terug te komen van vakantie en dat iedereen kan zien dat je bruin bent geworden. Helaas is de werkelijkheid iets anders. Een bruin kleurtje betekent niets meer dan het begin van schade door de zon.

Onze huid bestaat uit drie lagen: epidermis, dermis en vet. De meest oppervlakkige laag, de epidermis, is verantwoordelijk voor de bescherming tegen de zon. Wanneer we worden blootgesteld aan UV-stralen van de zon (buiten of van de zonnebank), duwen onze cellen het onderste deel van onze huid naar boven om de huid dikker te maken. Sommige cellen in deze epidermislaag, melanocyten genaamd, produceren een donkerdere kleur en geven ons het bruine teintje. Dus de zon gekuste gloed betekent eigenlijk dat je al huidschade hebt!

Je krijt nieuwe moedervlekken

Het is gebruikelijk om meer moedervlekken en/of sproeten op te merken tijdens de zomer. Hoe meer je huid wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer vlekken je zult krijgen. Herinner je de meloancytcellen die onze huid verdonkeren in de zon? Nou, als ze samen gaan klonteren, ontwikkelt zich een moedervlek. Heb jij een lichte huid? Dan heb je meer kan om sproeten te ontwikkelen. Ieder van ons het ongeveer 20 tot 40 moedervlekken en het is cruciaal dit in de gaten te houden. Als een nieuwe moedervlek veranderd van uiterlijk dan is het belangrijk dat je richting de dokter gaat!

Je verbrand

Als het gaat om schade door de zon, is een bruine huid het eerste teken. De volgende is verbranding. Een verbrande huid zijn werkelijke brandwonden op de huid die resulteren in hete, rode, jeukende delen van de huid. Afhankelijk van de ernst van de verbranding kun je ook blaren krijgen. Als je snel verbrand dan is het belangrijk dat je NU begint met insmeren!

Je ziet er ouder uit

Hoe meer tijd je doorbrengt in de zon, hoe ouder je wordt. Ik ben nooit fan geweest van de brede hoeden op het strand, maar zelfs ik heb geleerd ze te omhelzen. Natuurlijk klinkt het risico op kanker eng, maar vroegtijdige rimpels?! Je hebt mijn aandacht! Naar schatting wordt 90% van de huidveroudering veroorzaakt door de zon. Mensen die dagelijks een zonnebrandbescherming dragen van minimaal SPF15, hebben 24 procent minder huidveroudering dan degenen die het zonder doen.

Je brengt jezelf in gevaar

De gedachte naar huidkanker voelt altijd zo ver weg. We kennen allemaal de risico’s en statistieken maar als je even snel naar buiten gaat staat zonnebrand vrij laag op het lijstje. Het wordt echter tijd dat we onze denkwijze veranderen. De gedachte: ‘het zal mij niet gebeuren omdat ik jong ben’ klopt niet meer.

Dus een lang verhaal kort het is onwijs belangrijk dat we ons goed insmeren! Niet alleen wanneer je naar het strand gaat, maar gewoon iedere dag! Wil je informatie over de juiste producten, neem dan contact met ons op!

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!