Loading...
Zorg voor de huid op je 'nek en dec'!

De huid in je nek en decolleté (‘nek en dek’ zoals we het bij Huid 2.0 noemen) biedt unieke huidverzorgingsuitdagingen.

Zorg voor de huid op je 'nek en dec'!

De huid in je nek en decolleté (‘nek en dek’ zoals we het bij Huid 2.0 noemen) biedt unieke huidverzorgingsuitdagingen. De huid van je ‘nek en dec’ is dunner dan de huid op je gezicht, heeft minder vetweefsel en minder talgklieren. Deze gevoelige gebieden vragen om speciale huidverzorging, maar meestal krijgen ze er geen of heel weinig van..! 

De huid van onze nek is niet verbonden met botten, zoals de huid van ons gezicht. Naarmate we ouder worden en collageen verliezen, maakt deze combinatie de nekhuid gevoeliger voor hangen, rimpels rond de nek en een verandering in textuur. Het verlies van collageen in de huidcelmembranen beschadigt ook het vermogen van de cellen om water vast te houden. De huid is niet meer zo strak en glanzend als toen we jong waren. Zoals iedereen komen er steeds meer lijntjes en rimpeltjes bij. Wist je dat zelfs onze slaapgewoontes (op onze zij slapen) kunnen zorgen voor meer rimpels. Vooral de huid tussen de borsten wordt samengedrukt waardoor rimpels en plooien ontstaan.

De zomer is in volle gang en de ‘nek en decs’ worden meer blootgesteld aan de zon. Wij hebben een aantal tips opgeschreven die ervoor zorgen dat de huid langer jong en gehydrateerd blijft!

1. Draag zonnebrandcrème

De meeste mensen hebben de gewoonte om zonnebrandcrème aan te brengen op het gezicht, maar vergeet je ‘nek en dec’ niet! Vooral deze gebieden hebben zonnebrand hard nodig. Omdat de huid dunner is, is het bijzonder kwetsbaar voor schadelijke UVA- en UVB- stralen. Naast een zonbescherming die je op kunt smeren, raden wij ook altijd zonbescherming aan zoals een hoed, zonnebril en kleding die deze huid beschermt!

2. Eet je zonnebrandcréme

WAT? Dat klinkt niet als een smakelijk hapje..! Haha, nee we bedoelen niet letterlijk eet je zonnebrandcrème, wat we wel bedoelen is dat er voedingsmiddelen zijn die de effectitviteit van zonbescherming verhogen. Zoals bijvoorbeeld granaatappel. In 2008 ontdekte Dr. Howard Murad dat granaatappelextract de oxidatieve schade van UV-stralen aan de huidcellen aanzienlijk kan verminderen. De antioxidantcapaciteit kan door het eten van granaatappel worden vergroot waardoor de huid van binnenuit beschermt wordt. Deze studies toonde zelfs aan dat granaatappelextract de huidbeschermende eigenschappen van de huid met 25% verbetert! Dus het is tijd om granaatappels aan te schaffen in jouw fruithapje! 

3. Eet je water!

Blootstelling aan de zon verhoogt je zweet en vochtverlies, het is dus vooral belangrijk dat je in de zomer gehydrateerd blijft. De beste manier om vocht vast te houden is om het te eten. Door je water in de vorm van waterrijke groenten en fruit te eten, komt het geleidelijker het lichaam binnen. Hierdoor wordt water beter vastgehouden en heb je er uiteindelijk meer aan dan alleen water drinken. 

4. Op de juiste manier je huid vocht geven

Om schade aan je ‘nek en dec’ te behandelen en terug te draaien is het belangrijk dat je kiest voor een product dat speciaal voor dit gebied is samengesteld. Een product die ontworpen is om huidbeschadiging te herstellen met de juiste balans van verstevigende, eleasticiteit bevorderende en vochtinbrengende ingrediënten. Zoals vitamine A en C, peptiden en hyaluronzuur. 

De schoonheidsspecialiste

Kom jij wel eens bij een schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling, vraag haar dan eens naar meer informatie over producten voor de ‘nek en dec’. Vraag dan ook meteen of ze dit gebied mee kan nemen in de behandeling! Wil je meer informatie over huidverzorgingsproducten of de juiste behandeling voor jouw huid? Neem dan contact met ons op! Wij beantwoorden jouw vragen graag!

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!