Loading...
Blog 2.0

We willen allemaal graag ouder worden!

We willen allemaal graag ouder worden!

We willen allemaal graag ouder worden. Maar dan liever zonder al te veel rimpeltjes en  we willen ook liever niet voor ons 70ste verschrompeld zijn. Maar heb je wel eens een volledig rimpelvrij iemand op leeftijd gezien? 

Als je een enkele keer zo iemand tegenkomt, ziet het er vaak niet heel natuurlijk uit. Ik vind het niet erg dat je aan iemand ziet dat hij echt geleefd heeft, een paar rimpels horen er gewoon bij. Een mooie huidconditie geeft dan nog steeds een frisse uitstraling. Als ik nieuwe bezoekers van Huid2.0 vraag welke punten ze van hun gezicht graag anders zouden willen zien, krijg ik vaak  te horen dat ze vergeleken met een vriendin, buurvrouw, (schoon)zus vinden dat het met hun rimpels wel mee valt. 

Waarom zijn er grote verschillen in de manier waarop mensen verouderen?

De een heeft een wat lijntjes en rimpels in het gezicht die eigenlijk heel charmant zijn en intelligent doen overkomen. Maar soms heb je pech en heb je meer rimpeltjes dan je leeftijdsgenoten en hangt je huid ook nog slapper. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het haar: de een heeft ook op latere leeftijd nog een volle bos haar, terwijl de ander al decennia lang kaal is. 

Er zijn een aantal factoren die meespelen in het verouderen van je huid:

  • De genetische aanleg telt vaak mee. Als je kijkt naar je moeder, weet je hoe je huid er later ongeveer uit zal zien. Je kunt hier niets aan doen. 
  • Onze levensstijl bepaalt de rest van hoe we verouderen. Leef je gezond? Ga je op tijd naar bed? Slaap je voldoende uren? Eet je gezond (en dan echt gezond, dus heel weinig suikers), rook je? Zit je veel en graag in de zon? Beweeg je voldoende of heb je veel en langdurig stress. Deze factoren zorgen dat ons DNA beschadigd kan raken.
  • Tijdens het ouder worden maakt ons lichaam ook minder collageen en elastine aan. Dit zocht voor veerkracht en stevigheid van de huid. Daardoor heeft de huid minder steun en zakt dus als het ware in.

Het verouderingsproces kent dus vele factoren waar we rekening mee kunnen houden. Helaas is niet alles te beïnvloeden. Met name stress is een snel-verouderende-factor, maar ook heel lastig te beïnvloeden. Wat je wel kan beïnvloeden tijdens langdurige stressperiodes is goed voor onszelf blijven zorgen. Weinig suiker, gezond eten, bewegen en op tijd naar bed.

Vanaf je 20e begint de afname van elastine en collageen al. Je huidkwaliteit gaat dan al achteruit. Dat merk je niet echt maar het verouderingsproces begint al wel!. We kunnen vanaf dit punt al wel het verouderen vertragen. Zorg voor een gezonde leefstijl maar gebruik ook de juiste producten met goede kwaliteit ingrediënten voor je huid. Je wilt immers een mooie gladde glanzende huid, dit bereik je niet met producten die niet veel doen voor je huid. Het werken van binnenuit en van buitenaf is heel belangrijk voor een goed en langdurig resultaat. Vind je het lastig welke producten je moet kiezen bij jouw huid? Maak dan een afspraak via www.huid20.nl en kies voor een adviesgesprek. Ik adviseer je graag bij de juiste verzorging en lifestyle.

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!