Loading...
Blog 2.0

Jouw droge huid kan een teken zijn van een huidprobleem!

Jouw droge huid kan een teken zijn van een huidprobleem!

Opeens heb je overal droge huidvlekken… Help! Hoe kom ik hier aan? En belangrijker nog, hoe kom ik er van af? 

Als je je afvraagt waarom je opeens vreemde droge plekken op je huid tegen komt dan ben je zeker niet de enige. Zelfs de meest vette, acne-gevoelige huid kan last hebben van droge plekken en zelfs schilfers. Vooral tijdens de koudere maanden (hallo herfst!). De strijd begint! 

Wanneer je de droge plekken op je gezicht begint te zien en te voelen, zorg dan dat je extra hydraterende middelen gebruikt die jouw huid beter kunnen ondersteunen dan je huidige producten. 

Overweeg bijvoorbeeld om van een lichtere crème naar een meer vochtinbrengende crème te stappen en ruil je reinigingsmidddel in voor een op crème gebaseerde formulering. Als je gevoelig bent voor acne, zorg er dan voor dat je een olievrije vochtinbrengende crème gebruikt. Hierdoor bescherm je jezelf dat je niet teveel op je gezicht smeert. 

Als het vervangen van je huidige crème geen zin heeft, je hebt nog steeds last van droge plekken. Dan is het belangrijk dat je gaat kijken of jouw producten het volgende bevatten: retinol, AHA’s en/of BHA’s. Deze ingrediënten kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid sneller uitdroogt. 

Afgezien van jouw huidverzorgingsroutine, kunnen er onderliggende problemen zijn die leiden tot droge plekken op de huid. Wij hebben een aantal opties opgeschreven wat er op dit moment met jouw huid aan de hand kan zijn. 

  • Koud weer

De huid is meestal het droogst in de herfst vanwege de plotslinge koude temperaturen, lage luchtvochtigheid en stevige wind. Bovendien kan de droge lucht van de kachels onze huid nog meer uitdrogen. De snelste manier om de droge huid te bestrijden door koud weer is om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat er letterlijk vocht wordt toegevoegd aan de lucht. Hierdoor zal je huid thuis minder droog aanvoelen. 

  • Je make-up remover

Je haalt netjes iedere avond je make-up van je gezicht voordat je gaat slapen. SUPER! Dit is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Maar het kan zijn dat jouw make-up remover juist de boosdoener is van je droge huid. Helaas kunnen dezelfde ingrediënten die je make-up van je huid verwijderen de huidbarrière verstoren. Natuurlijk zijn er wel removers die jouw huid niet beschadigen. Vraag dit voor meer informatie aan jouw schoonheidsspecialist, of neem contact met ons op. 

  • Je dieet!

Hoewel er bepaalde factoren zijn die je niet kunt veranderen, zoals genetisch bepaalde dingen en het weer, kun je één ding wel veranderen. Jouw dieet! Je moet ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt om een mooie stralende huid te krijgen. Op onze blog pagina vind je verschillende blogs over voeding. Vergroot bijvoorbeeld jouw inname van zowel omega-3 als omega-6 vetzuren, zoals zalm, walnoten, lijnzaad en kip. Alleen door voeding kun jij al veel doen voor een mooie en stralende huid. 

  • Heet douchen!

Langdurige of frequente douches, vooral met heel heet water, kunnen de huid ook uitdrogen. Door het hete douche verwijder je oliën die de huid beschermen. Deze oliën vormen een beschermende barrière om vocht vast te houden en beschermen ons tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Wanneer deze oliën verloren gaan kan de huid het vocht minder goed vasthouden en zal je huid sneller uitdrogen. 

Kies dus liever voor lauw warm water en zorg ervoor dat je niet te lang onder de douche staat. Als je huid rood wordt dan is het water te heet. Denk er ook aan dat je kiest voor een product die de huid niet zal ontdoen van olie en vocht. Beperk je douche tot niet meer dan acht minuten per dag. Ook beter voor het milieu trouwens! 

  • Te veel scrubben

En dan de laatste stap die er voor kan zorgen dat de huid uitdroogt: te veel scrubben. Het is zeker belangrijk dat je de huid één of twee keer per week een peeling geeft. Zeker naarmate we ouder worden! Maar wanneer je te vaak scrubt kan je eigenlijk hetzelfde krijgen als bij heet douche. Namelijk dat je de belangrijke huidlaag ook verwijderd die juist vocht vasthoudt. De huid exfolieert zichzelf in principe al van nature, maar zoals hierboven al aangegeven als je de huid een steuntje in de rug wilt geven, dan max één tot twee keer in de week! 

Heb je vragen over de bovenstaande blog? Stel deze dan op onze Facebook pagina. Ben je geïnteresseerd in een huidverbeterende behandeling in onze salon in Veenendaal? Neem dan contact met ons op! 

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!