Loading...
Blog 2.0

Beginners gids voor SPF!

Beginners gids voor SPF!

Beginners gids voor SPF

Heerlijk dat wanneer we wakker worden de zon alweer aan het schijnen is, de lente is weer begonnen.. Dit betekent natuurlijk heel veel dingen, maar als schoonheidsspecialiste vind ik het belangrijk om iedereen weer te herinneren aan het gevaar van de zon en hoe belangrijk het is dat je jezelf hiertegen beschermt. Dus dit keer heb ik een blog geschreven wat eigenlijk een soort beginners gids is voor SPF. Wanneer je na dit artikel nog vragen hebt, stuur ons dan een berichtje zodat wij jou kunnen helpen! 

Gebruik elke dag een SPF!

Schadelijke uv-stralen tasten 365 dagen per jaar uw huid aan. Zelfs als het bewolkt is en zelfs als je binnen bent. Het is daarom belangrijk om je huid elke dag te beschermen door altijd een dagcrème te gebruiken die is samengesteld met een breed spectrum zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger.

Wat is SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het is een maat voor hoe goed een zonnebrand crème de huid beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, die er altijd zijn, zelfs op bewolkte dagen.

UV-straling is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering, zoals bruine vlekken, fijne lijntjes en rimpels en een doffe teint, maar kan ook een oorzaak zijn van huidkanker. Door je huid elke dag te beschermen met een vochtinbrengende crème met SPF van 30 of hoger, houd je je huid mooi en gezond.

De dagcrèmes van Murad beschermen je tegen UV-A- en UV-B-stralen en zijn net zo effectief als zonnebrandcrèmes met dezelfde factor. In tegenstelling tot zonnebrandcrèmes laten ze echter geen dikke witte waas achter op je huid.

Wist je dat een SPF meer is dan alleen een zonbescherming?

We weten dus dat een SPF je huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen die tekenen van veroudering veroorzaken, maar wat je misschien niet weet, is dat dagelijkse bescherming je huid ook de kans geeft om zichzelf te herstellen van eerder opgelopen schade.

Hoe moet je een SPF gebruiken?

Je kunt SPF op vele manieren toepassen. Het gemakkelijkst is om een ​​dagcrème te gebruiken die is geformuleerd met een breed spectrum zonnebrandcrème met een SPF 30 of hoger. Je kunt ook andere producten gebruiken, zoals onze primer met SPF 30, een prima basis voor jouw make-up. Als je een vochtinbrengende crème zonder SPF gebruikt, kun je er een zonnebrandcrème op aanbrengen.

Breng 's morgens, als laatste stap in jouw huidverzorgingsroutine, jouw moisturizer met SPF royaal aan op uw gezicht (ook rond de ogen) en andere huiddelen die niet bedekt zijn met kleding. Zorg ervoor dat het volledig is opgenomen voordat je foundation of gezichtspoeder aanbrengt. Het is het beste om geen andere producten met jouw SPF te mengen, omdat deze de werkzaamheid kunnen verminderen.

Over het algemeen moet je SPF elke twee uur opnieuw aanbrengen, maar als je binnenshuis blijft of niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, moet jouw SPF effectief blijven. Als je echter veel buiten bent, veel gaat zwemmen of zweten, moet je het de hele dag opnieuw aanbrengen.

Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype!

Voor een gecombineerde of vette huid die vatbaar is voor puistjes, raden we aan om een ​​synthetische zonnebrandcrème te gebruiken vanwege de lichte textuur. Synthetische zonnefilters absorberen UV-stralen in de huid en zetten deze om in warmte, die vervolgens wordt afgegeven door de huid. Ze moeten volledig worden opgenomen om optimaal te kunnen werken, dus het is het beste om ze minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat toe te passen.

Voor droge of gevoelige huid zijn minerale zonnefilters meer geschikt. Minerale zonnefilters zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zitten op het huidoppervlak en reflecteren UV-straling als een spiegel. Ze werken zodra ze worden aangebracht, dus je kunt direct naar buiten.

Advies over de juiste producten

Wil jij weten welke dagcrème inclusief SPF het beste bij jouw huidtype past? Neem dan contact met Huid2.0 in Veenendaal op zodat wij jou kunnen adviseren! 

Meer interessante artikelen: 

MAAK METEEN ONLINE EEN AFSPRAAK
Maak een afspraak
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!