Loading...
Acné & acnélittekens

Last van acné en littekentjes? Er is iets aan te doen!

acné en littekentjes

Behandelingen voor acné, puistjes en een onzuivere huid

Acné in de tienerjaren komt veel voor, 98% van de tieners heeft hier last van. Gelukkig is er iets aan te doen. Als je tijdig start met het juiste behandelingsprogramma en de juiste producten voor thuis zul je geen ontsierende littekens overhouden aan dit vervelende probleem. In mijn praktijk in Veenendaal zie ik steeds vaker (jong)volwassene die (weer) last hebben van puistjes en ontstekingen. Dat maakt  je heel onzeker.

Maar hoe kom je van je acné af? Alleen samen met jou kunnen we je acné te lijf gaan. De samenwerking die we aangaan zal een heel goed resultaat geven. Geen huid is hetzelfde en geen huid reageert hetzelfde, we zullen dus samen moeten uitpuzzelen wat voor jou de beste oplossing is en ik ga je daar bij helpen en begeleiden. Je ontvangt dus een eigen behandelplan maar nogmaals alleen samen kunnen we deze klus klaren. Het plan bestaat uit behandelingen, verzorging voor thuis, voedingstips en lifestijl-tips als dat nodig is. Inmiddels heb ik hele goede ervaringen met de mogelijkheden die ASAP ons biedt. Een Australisch merk met krachtige ingrediënten en hele goede resultaten na ongeveer 3 behandelingen.

Het kan ook zijn dat je acné (al) onder controle is en dat je graag van je littekentjes of rode vlekjes af wil. Dit is heel goed te behandelen. Omdat er verschillende mogelijkheden bestaan raad ik je aan een adviesgesprek in te plannen zodat ik samen met jou kan kijken hoe we het resultaat gaan halen wat jij graag wilt bereiken. Klik hier om een adviesgesprek in te plannen

 

Wat is acne?

Acne Vulgaris, meestal acne genoemd, is een veel voorkomende aandoening van ontstekingen en onzuiverheden met name op het gezicht, maar ook vaak op rug en borst.
In het gezicht hebben we de meeste talgklieren per cm2 huid. Dit omdat onze huid altijd in contact staat met de buitenwereld en dus veel bescherming moet bieden. Op onze borst en rug hebben we ook nog veel talgklieren, maar op onze benen zijn deze veel minder aanwezig. In de pubertijd krijgt vrijwel iedereen te maken met acne. Soms blijft het bij een enkel puistje, maar het kan ook zijn dat je met veel ontstekingen (uitbraken) en onzuiverheden (mee-eters) te maken krijgt. Daar kun je je heel onzeker over voelen en dat is begrijpelijk. Als tiener ben je vooral bezig met je uiterlijk en dan zijn deze uitbraken heel storend. Maar behalve dat, is het ook pijnlijk. Steeds vaker komt acne ook op latere leeftijd voor. Regelmatig  komen vrouwen tussen de 20 en 30 naar mijn praktijk in Veenendaal. Heel vervelend als je ‘relaxed’ de pubertijd bent door gekomen en dan alsnog last krijgt van pijnlijke ontstekingen en harde onderhuidse ‘schijven’.

Hoe ontstaat Acne Vulgaris?

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Tijdens de pubertijd verandert, onder invloed van hormonen, het lichaam en de zuurgraad van de huid. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van acne. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters genoemd. Zwarte mee-eters zijn poriën gevuld met talg, huidschilfertjes en bacteriën die onder invloed van de buitenlucht (zuurstof) gaan oxideren (roesten) en daardoor zwart kleuren. Het heeft dus niets te maken met het feit dat je je huid niet goed schoonhoud. Een andere oorzaak kan zijn de P-acnesbacterie. Deze bacterie heeft iedereen op zijn of haar huid, maar in onze Westerse wereld wordt deze bacterie tijdens de pubertijd overactief. Doordat de talgklier meer talg produceert en onder invloed van hormonen, raakt de pH-waarde of zuurgraad van de huid uit balans en daar profiteert de P-acnesbacterie van. Er ontstaan ontstekingen aan de talgklier wat zich uit in rode, pijnlijk, jeukende bulten en als je pech hebt van die nare gele kopjes (pus) erop. Het ophopen van talg wordt nog versterkt door het toenemen van de verhoorning van de huid. Hierdoor worden de afvoergang van de talgklier nauwer of raken verstopt. In de talgklieren bevinden zich acteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende
stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Er zijn verschillende vormen van acne. Maar verreweg de meest voorkomende is Acne Vulgaris. Hoewel we door het dragen van mondkapjes ook veel acne mechanica ook wel acne Masque zien ontstaan. Deze vorm van Acne ontstaat vaak door wrijving en/of schuring van bijvoorbeeld mondkapjes.

Vermindering van je acne met 75% in 3 maanden

Je 1 e afspraak is een intake gesprek. In dit gesprek bespreken wat je wensen zijn en waar we naar toe gaan werken. Dit traject gaan we samen in en werken we als een team samen. Ik begeleid je met je voeding en geef je tips waar je op moet letten. Eerst brengen we je huid in een goede conditie (in ongeveer 3 weken), daarna verminderen we ontstekingen (in 3-4 maanden) en tot slot pakken we littekentjes en vlekjes aan (in 4-7 maanden) Tussen de behandelingen door krijg je gratis extra begeleiding.

Heeft voeding invloed op mijn acne?

Ik ben er van overtuigt dat voeding een rol speelt bij acne. In mijn praktijk zie ik daar vaak de resultaten van. Het blijkt dat bij Eskimo’s acne helemaal niet voorkomt. Dit heeft zeer waarschijnlijk met het voedingspatroon te maken. Geen zorgen je hoeft niet te gaan eten als een Eskimo. Omdat iedereen anders reageert is het meestal zoeken wat voor jou de triggers zijn waardoor je acne verergerd of in stand houdt . Als je deze trigger(s) vindt, zul je snel merken dat je acne verminderd. Ik kan je zeker helpen met het zoeken hierna. Een (tijdelijke) aanvulling met supplementen helpt vaak dat je sneller van je acne af bent. 


Krijg ik mijn acne behandelingen vergoed?

De acne behandelingen van Huid2.0 worden door de verzekering vergoed. Dit is meestal vanuit een aanvullend pakket. Check je polis of neem contact op met je verzekering om te
kijken of jij je behandelingen ook vergoed krijgt. Huid2.0 voldoet aan alle registraties die nodig zijn om behandelingen vergoed te krijgen. Je betaalt de behandeling eerst zelf en daarna declareer je deze bij de verzekering

Tips voor thuis.

  • Als je foundation gebruikt reinig dan dagelijks je kwast of sponsje.
  • Wees je bewust van je gedrag, vaak zit je tijdens het studeren ongemerkt te krabben aan
    ontstekingen.
  • Druk ontstekingen vooral niet uit, dit zorgt ervoor dat je ernaast een nieuwe ontsteking krijgt.
  • Gebruik geen grove peeling, dit krast op je huid en vergroot de kans op besmetting
  • Eet veel groente en fruit
  • Drink veel water
  • Voor het gebruik van de juiste producten heb je een advies van een specialist nodig, zo voorkom je teleurstellingen.

 

 

behandelingen tegen acné/littekentjes
Vragen? Meer weten?

Vul het contactformulier in of stuur een whatsapp, wij reageren zo snel mogelijk!

Whatsapp

* Houdt u er rekening mee dat gereserveerde tijd, die niet 24 uur van te voren is geannuleerd, in rekening wordt gebracht?

The best thing for your skin is your smile.

Klaar voor de beste huid van uw leven? Bel: 0318-552324, of stuur een whatsappje via onderstaande button.

Whatsapp

Boek nu!